Донеччина активно впроваджує порядок денний резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

  • 66

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради інформує. 
11 липня 2023 року громадська організація Смарта у співпраці з Донецькою обласною державною адміністрацією, обласною військовою адміністрацією і регіональною Коаліцією 1325 Донеччина провела круглий стіл, присвячений ініціативам на виконання завдань оновленого плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року у Донецькій області.
Захід відбувся у межах проєкту «Жінки України: залучені, спроможні, незламні», що впроваджується організацією Пакт за підтримки Уряду Канади.
З вітальними промовами до учасників звернулися Галина Жуковська, старша референтка Апарату Урядової уповноваженої з гендерної політики, Юлія Костюніна, заступниця голови Донецької облдержадміністрації, Тамара Лук’янчук, радниця голови Донецької облдержадміністрації, Лілія Золкіна, начальниця управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації.
До участі у зустрічі долучилися представники гуманітарного відділу Криворізької сільської ради: начальник відділу Лариса Грибаускас та головний спеціаліст відділу Тетяна Стащенко.
Проєкт «1325: від теорії до аудиту безпеки території» за підтримки Українського Жіночого Фонду і Уряду Канади буде реалізовуватися в 10 військових адміністраціях області, зокрема Криворізькій сільській.
Представники/ці цільових громад отримають знання і навички проведення аудитів безпеки, проведуть пілотні аудити.