З Днем батька!

  • 62

Присутність батька в житті дітей є основою їх емоційного добробуту. Зазвичай саме батько встановлює правила в родині та забезпечує їхнє дотримання і це дарує дітям відчуття стабільності й безпеки — як психологічної, так і фізичної. Якщо батько виявляє до дітей зацікавленість, ніжність та підтримку, це позитивно впливає на  соціальну адаптацію малечі та підвищує впевненість у собі.

 

Не таємниця, що від взаємин з батьком у дитинстві залежать наші взаємини з людьми у дорослому віці.

 

День батька нагадує нам як про важливість, так і про проблеми батьківства. Традиційно поняття батьківських обов’язків відрізняється від уявлення про обов’язки матері. В нашій культурі батько передусім повинен забезпечувати дітей в матеріальному плані та підтримувати дисципліну в родині завдяки своєму авторитету, але при цьому він має бути чуйним і люблячим. Нажаль, така непроста роль під силу не кожному чоловіку, і чимало дітей, навіть якщо вони зростають в повних родинах, не мають довірливих і близьких стосунків з батьком.

 

Тому День батька — не тільки свято для привітань та подарунків, а ще й привід для самих батьків подумати про свої стосунки з дітьми й за потреби спробувати змінити їх в кращий бік. Якщо діти вже дорослі, вони теж можуть проаналізувати ситуацію і можливо, пробачити батькові його минулі помилки та недоліки.

 

Свято батьків, безперечно, з’явилося як вираз вдячності та любові. За традиціями символом Дня батька є квіти троянди, які носять біля серця, приколюючи на одяг у цей день. Червоні троянди носять, якщо батько живий, а білі, якщо він покинув наш світ.

 

Любі татусі, щиро вітаємо з Днем батька! Бажаємо вам завжди залишатися героями для свого чада і справжнім прикладом мудрості, впевненості, мужності та честі! Нехай з кожним днем батьківство дарує вам відчуття важливості, необхідності, підтримки й любові! 

 

Фото без опису