До Дня вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України

  • 53

У світі 4 червня — Міжнародний день дітей-жертв агресії.

В Україні — це День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України встановлений рішенням Верховної Ради України 1 червня 2021 року Постановою № 5343.

З початку збройної агресії Російської Федерації на території України гинуть діти, чимало дітей отримало поранення й травми, пропало безвісти.

Починаючи з 2014-го року, через російську збройну агресію на Донбасі, Україна дізналась, як це втрачати дітей на війні. І ось знову…

Вже понад рік в Україні триває війна. Вона забирає життя не лише дорослих, але й дітей, позбавляючи їх свого буденного життя, можливості вільно гратись на подвір’ї, спілкуватись з друзями, без страху та пересторог відвідувати школу. Крім того, частині дітей довелось у ранньому віці дізнатись, що таке втрата батьків, втрата рідної домівки, а інколи й втрата власного здоров’я.

Діти – це безневинні жертви дорослих воєн й агресії, які не могли себе захистити. На жаль, їхнє щасливе та безтурботне дитинство переслідувало страшне слово «війна». Їхнє коротке життя минуло під звуки кулеметів, вибухи мін та снарядів.

Тож схилімо низько голови в скорботі та пам’яті сотень маленьких ангелочків, які тепер тримають небо над Україною. Світла пам’ять та вічний спокій!

Хай палають свічки пам’яті загиблих діток у наших серцях.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису