Завершується проєкт із забезпечення Покровської та Мирноградської громад технічною водою

  • 110

Фото без опису

У Покровській та Мирноградській громадах завершується проєкт із очистки шахтних вод для того, щоб у подальшому їх можна було використовувати як альтернативне джерело водопостачання. Про це під час брифінгу у пресцентрі Донецької обласної військової адміністрації повідомив начальник Донецької ОВА Павло Кириленко.

“Ми розуміємо, яка біда сталась після того, як ворог влучив в один з об’єктів водозабезпечення з Карлівського водосховища, втім ми працюємо над його відновленням. Паралельно ми будемо використовувати декілька джерел водопостачання. Одне з таких джерел - це очистка шахтних вод. Зараз ведуться пусконалагоджувальні роботи, відбудеться наповнення резервуарів. Також будуть використані свердловини, яких зараз 735 на території Покровського району.  Є можливості для їх збільшення. Проте зазначу, що місцезнаходження свердловин розголошуватись не буде. Ніхто не буде зараз займатись піаром, тим більше, небезпечним піаром”, - сказав очільник області.

Також Павло Кириленко розповів, яким чином буде вирішуватись питання водозабезпечення Селидівської міської територіальної громади.

“У місті Селидове буде використана методика глибинних свердловин, які будуть підключені до системи водопостачання. Наразі таких свердловин чотири. Місто Селидове та один з округів громади будуть забезпечені централізованим водопостачанням після під’єднання свердловин. Далі цей процес буде відбуватись у місті Українськ та інших населених пунктах громади”, - повідомив він.

Відповідаючи на питання журналістів, Павло Кириленко розповів, що наразі вживаються кроки для відновлення водозабору з Карлівського водосховища, проте повідомити деталі поки що неможливо через безпекову ситуацію.