Представники гуманітарного відділу Криворізької сільської ради доєдналися до регіональної акції «Мова і культура – то душа і тіло»

  • 58

Щороку 24 травня відзначається День слов’янської писемності і культури. Цього дня ми вшановуємо братів-подвижників Кирила та Мефодія, які дали слов’янському світу алфавіт, заклавши тим самим основи церковнослов’янської писемності і фундамент усіх слов’янських літератур.
У кожній культурі мова є безцінним надбанням людства, дзеркалом, яке відображає душу народу, його історію, звичаї, уподобання.

Протягом 16-20 травня 2023 року за ініціативи управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації та Донецької обласної бібліотеки для дітей проводилась регіональна акція під назвою «Мова і культура – то душа і тіло».

До участі в заході долучилася фахівчиня гуманітарного відділу Криворізької сільської ради Ольга Швець.

За підсумками акції організатори зазначили, що всі творчі роботи об’єднані духовністю і повагою до історії, мови та культури свого народу, учасники поділилися власним баченням теми, розкривши її максимально повно, іноді нестандартно, оригінально, і кожен вклав часточку душі у свою роботу!

Мета акції – освідчитись у любові до рідної української мови і вкотре належно вшанувати її, бо українська – це мова свободи й волі, могутня зброя українського народу в боротьбі за незалежність і Перемогу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису