Представники гуманітарного відділу Криворізької сільської ради доєдналися до патріотичного марафону «Мова єднає»

  • 38

 

25 травня, за підтримки управління культури і туризму облдержадміністрації, до Дня слов’янської писемності і культури у форматі телемосту відбувся патріотичний марафон «Мова єднає» в межах соціокультурного проєкту «Схід-Захід – онлайн», започаткованого у 2019 році Донецькою обласною бібліотекою для дітей.

Марафон було проведено у змішаному форматі (онлайн та офлайн).
В офлайн-форматі патріотичний марафон проходив на 4-х локаціях різних областей, а саме: Рівненської обласної бібліотеки для дітей, Smart бібліотеки (м. Львів), Центральної міської бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка (м. Покровськ), бібліотеки смт. Новоекономічне Гродівської територіальної громади.

З вітальним словом до учасників звернулася заступниця начальника Донецької обласної військової адміністрації Юлія КОСТЮНІНА, яка наголосила, що мова і культура – це самобутній та унікальний скарб нації, який ми маємо примножувати та зберігати.

Участь у заході взяли фахівці гуманітарного відділу Криворізької сільської ради.

Мета заходу: в умовах воєнного стану об’єднати дітей з різних регіонів України, сприяти культурному обміну, популяризації української мови, вихованню патріотичних почуттів та гордості за свій народ і країну.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису