Звернення начальника Криворізької сільської військової адміністрації Анни ЧЕРКАШИНОЇ з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій

  • 90

Щорічно, у третю неділю травня, Україна вшановує пам’ять жертв політичних репресій, пам’ять про тих, хто був депортований, ув’язнений, висланий у табори або ж загинув внаслідок репресій і терору. 

Кількість жертв політичних репресій неможливо підрахувати – це страшні цифри. За час правління більшовицько-комуністичного режиму, в Україні було заарештовано майже півтора мільйона осіб. Величезну кількість із них було розстріляно, всі інші пройшли тюрми, заслання, каторгу, табори, примусово знаходилися в психіатричних закладах. 

З кожним роком залишається все менше живих свідків того лихоліття. Ми не маємо права забувати, яку страшну трагедію довелось пережити нашому українському народу. Ми зобов’язані вічно берегти пам’ять про наші великі жертви, знати їхню причину і твердо дбати, аби трагедії минулого ніколи не повторилися знову на нашій землі. 

Пам’ятаймо про наших співвітчизників: видатних митців та літераторів, активних громадських діячів і простих патріотів України, які постраждали внаслідок жорстоких політичних репресій. Світла їм пам’ять.

 

З повагою
Начальник
Криворізької сільської
військової адміністрації                                                                      Анна ЧЕРКАШИНА

Фото без опису