Криворізька ТГ відзначила День матері

  • 105

День матері в Україні відзначають у другу неділю травня. Це свято – привід сказати мамі про те, що вона – найрідніша та найдорожча людина.

В нашій країні День матері відзначають з 1999 року. В Україні мама з глибини століть вважається берегинею домашнього вогнища та людиною, яка є рідною для всіх нас. Хоча в Україні свято День матері офіційно святкують лише кілька десятків років, вшановують матір в нашій державі набагато довше. Офіційно в Україні святкують День матері з 1999 року, з того часу, як президент Леонід Кучма підписав відповідний указ. Але насправді, українці цей день святкували і раніше. Наприклад, українська діаспора в Канаді ще на початку 20-го століття (у 1928 році) почала вітати матерів. А на наступний рік така ініціатива дійшла і до західної України.

До речі, варто відзначити, що дане свято ще в часи Київської Русі і козаків теж відзначалося, але як релігійне – місяць пречистої Діви Марії. Воно й не дивно, адже мама дає життя, продовжує рід. Звичайно, матерів треба поважати й любити, а також дякувати їм за безсонні ночі та нерви, які вони витрачають на своїх дітей.

День матері – це свято на честь матері, материнства, зв’язку матері з дитиною і вплив матерів на суспільство. Мама – головна людина в житті кожного. Не забувайте відвідувати маму. Поки живі наші батьки, ми залишаємося дітьми. У цей день українці йдуть в гості до матері, вітають їх і нагадують, якими важливими вони є в їхньому житті. Мама завжди самовіддано любить своїх дітей, незважаючи ні на що, і завжди рада нашим перемогам та щиро співчуває невдачам.

 

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради інформує, що в рамках проведення Тижня родинності у громаді відбулися різноманітні заходи, присвячені Дню матері, зокрема онлайн-фотовиставки: «Мама – янгол на землі», «Поруч із мамою», «А моя матуся схожа на веселку», створення відеопривітання «Матусі серце ніжне і гаряче, сповнене любові і тепла», проведення занять: «Мама – головна людина в житті кожного», «Букет для матусі», «Листівка для моєї матусі».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису