Вистоїмо разом: регіональна презентація проєкту

  • 56

10 травня 2023 року, за ініціативи Українського Жіночого Фонду, в партнерстві з НУО «Ла-Страда Україна» та НУО «Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем”», за фінансової підтримки Європейського Союзу, відбулася регіональна презентація проєкту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом/СНПК».

Всеукраїнський захід було проведено для Дніпропетровської, Луганської та Донецької областей з локацією у м. Дніпро.

Участь у форматі онлайн взяли представники гуманітарного відділу Криворізької сільської ради: начальник відділу – Лариса Грибаускасі головний спеціаліст відділу – Тетяна Стащенко.

Учасники ознайомилися з досвідом зазначених областей в реалізації регіонального Плану заходів на виконання Національного плану дій 1325, зокрема у сфері запобігання та протидії СНПК.

Зазначений проєкт має на меті вдосконалити систему реагування на сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом/СНПК в Україні, забезпечити адресну підтримку постраждалим, а також на основі міжнародних стандартів і найкращих практик розробити та відпрацювати механізми взаємодії.

Ініціатива спрямована на зміцнення передумов для більш ефективного функціонування системи реагування на СНПК, з акцентом на постраждалих та з урахуванням їх досвіду, потреб і перспектив.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису