Допомагаємо ЗСУ – наближаємо перемогу!

  • 80

Вже понад рік українські військові боронять кордони нашої Батьківщини.

Війна зробила кожного українця бійцем, який невпинно, кожен на своєму фронті, наближає перемогу. Найважче тому, хто захищає країну зі зброєю в руках. Але значно легше долати всі труднощі, коли знаєш, що за тобою – міцний тил. Сьогодні кожен українець усвідомлює свою відповідальність за майбутнє країни і всіма можливими засобами допомагає фронту.

Не залишається осторонь і молодь Криворізької громади, яка із перших днів цих подій стала надійним тилом для військових та цивільних і проявила себе на різних фронтах: інформаційному, волонтерському, спортивному, освітньому, культурному, економічному. Волонтерство перетворилося на основний зміст життя. Юнаки та дівчата не тільки вірять у перемогу, а долучаються до її наближення своїми вчинками. 

З початку бойових дій активна молодь тісно співпрацює з закладами освіти та культури, структурними підрозділами військової адміністрації.

Протягом всього воєнного стану було проведено низку молодіжних заходів, спрямованих на підтримку Збройних Сил України.

За ініціативи гуманітарного відділу Криворізької сільської ради на постійній основі проводяться благодійні ярмарки, акції – вилучені кошти передаються на потреби ЗСУ.

Небайдужі учні та освітяни активно працюють над виготовленням окопних свічок, які передаються волонтерам для передової. Такі свічки допомагають воїнам освітити бліндаж або укриття, підсушити одяг, зігрітися та приготувати їжу.

Юні волонтери, об’єднавшись навколо молодіжного центра як однієї з ключових форм організації молодіжної роботи, плетуть маскувальні сітки. Матеріал для майбутніх сіток приносять працівники закладів і мешканці громади. Нарізають стрічки та заплітають їх у полотно  всі, у кого є вільний від занять і роботи час: педагоги, керівники, технічний персонал, учні, вихованці, батьки. Вже декілька маскувальних сіток різного розміру й кольору передано нашим захисникам у різні регіони України.

Крім того, молоде покоління передає військовим малюнки зі словами вдячності і підтримки, які так їм необхідні. Бо вони повинні знати, що вдома на них чекають, у них вірять, що наші солдати – найкращі захисники у світі, та наша перемога наближається з кожним днем.

Сільська влада сприяє волонтерській діяльності. Деякі приміщення надані під установки для сіток, походячи на справжні майстерні. З перших днів війни організовано приготування  гарячих обідів, різноманітних смаколиків для військових. 

Під  девізом  «Сильні, незламні, солідарні», спільно з громадськістю юнаки та дівчата збирають і передають бійцям одяг, в тому числі термобілизну, засоби гігієни, продукти, медикаменти та ін. Варто зазначити, що населення громади завжди відгукується на збір всього необхідного, щодня з’являються нові ідеї, які потребують негайного втілення. Такі ініціативи є дуже важливими, адже ми не тільки згуртовуємо підростаюче покоління, батьків та фахівців у патріотизмі й благочинстві, а й у такий спосіб нагадуємо суспільству, що кожна маленька допомога – це великий внесок у Перемогу!

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису