Зустріч з молоддю і молодіжними працівниками з числа представників інститутів громадянського суспільства та волонтерських організацій

  • 60

4 травня у Покровську за участю заступниці голови Донецької обласної державної адміністрації Юлії КОСТЮНІНОЇ, керівників Покровської районної та міської військових адміністрацій відбулась зустріч з молоддю і молодіжними працівниками з числа представників інститутів громадянського суспільства та волонтерських організацій. 

У такому форматі захід відбувся вперше й зібрав у Покровську представників 13 громад Донеччини. Криворізька громада також долучилася до участі в заході. 

За словами Юлії Костюніної, незважаючи на воєнний стан, онлайн або змішаний формати роботи, співпраця молоді з органами державного управління ніколи не припинялась: «Неможливо уявити окремо громадський рух, а окремо – працю органів державної влади. Бо, безумовно, вони створені й покликані працювати тільки разом і посилювати та доповнювати один одного. Адже всі ми з вами розуміємо, що є певні можливості та певні обмеження в нашій роботі. Ми всі знаємо, що з початком воєнного стану та мобілізації, той рух і єднання, яке відбулось, – саме воно стало запорукою спільних дій заради перемоги, яка неодмінно буде за Україною». 

Під час заходу представники молодіжних рухів кожної громади презентували напрямки діяльності своїх громадських об`єднань, окреслили здобутки та проблемні питання, з якими доводиться зіштовхуватись у роботі. 

Виступ представниці Криворізької ТГ був присвячений питанням гуманітарної діяльності молоді громади під час війни.  

Як зазначають керівники громад, волонтерський рух дуже змінився від початку війни 2014 року. Раніше це були більше волонтери, діяльність яких була направлена на допомогу військовим, зараз вони допомагають різним верствам населення: цивільним, самотнім людям похилого віку, ветеранам, ВПО, багатодітним сім’ям та ін. 

Слова привітання молоді Донеччини адресував й начальник Покровської РВА Володимир Замотаєв. 

Крім презентації своїх організацій, учасники заходу мали змогу взяти участь у бліц-інтерв’ю та поставити питання керівникам області та міста, а також надати свої пропозиції щодо тематики і форматів проведення заходів у сфері молодіжної політики та національно-патріотичного виховання.   

Фото без опису

Фото без описуФото без опису