Соціальні послуги особам з інвалідністю

  • 157

У Добропільському міському центрі зайнятості відбувся профінформаційний вебінар на тему «Соціальні послуги для осіб з інвалідністю» за участі соціальних партнерів - представника Донецького обласного Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю та представників Управління соціального захисту населення Добропільської міської ради.

Начальниця відділу кар’єрного консультування Добропільського міського центру зайнятості Марина Крижановська презентувала інформацію про стан місцевого ринку праці, тенденції його розвитку та можливості працевлаштування громадян з особливими потребами. Корисною стала інформація про особливості працевлаштування в сучасних умовах, електронні сервіси служби зайнятості та новітні методи пошуку роботи. Також  присутніх було поінформовано,  що  центр зайнятості зараз проводить набір бажаючих на курси підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації  за професіями, які користуються попитом на ринку праці Добропільщини та  запрошено на навчання усіх бажаючих отримати нову професію.

В свою чергу, провідна юрисконсультка центру зайнятості Альона Петрова розповіла про законодавче регулювання права осіб з інвалідністю на працю, в тому числі з урахуванням особливостей, які діють під час воєнного стану, зокрема: про порядок прийняття на роботу осіб з інвалідністю та укладання трудового договору, встановлення випробувального терміну, переліку документів, які необхідні при прийнятті на роботу даної категорії; щодо створення роботодавцем безпечних та нешкідливих для здоров’я особи з інвалідністю умов праці; про особливості оплати праці, надання відпусток, облік робочого часу та часу відпочинку.

Начальниця відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Валентина Гончарова ознайомила присутніх з актуальними вакансіями, можливістю участі у суспільно-корисних, громадських та тимчасових роботах, розповіла про отримання роботодавцем компенсацій на оплату праці за працевлаштовану особу з інвалідністю.

Заступниця директора Донецького обласного Фонду  соціального захисту осіб з інвалідністю Тетяна Малявіна інформувала учасників заходу щодо діяльності відділення Фонду, а також розповіла про послуги, які надає Фонд особам з інвалідністю, в тому числі фінансування витрат на професійне навчання таких осіб.

          У заході взяли участь 13 осіб, всі отримали відповіді на поставлені  питання.

Захід пройшов в теплій спокійній атмосфері. Наприкінці зустрічі учасникам було запропоновано визначитися якими послугами вони хочуть скористатися  та було повідомлено контактну інформацію, за якою особи можуть звертатися для отримання більш детальної інформації.

Фото без описуФото без опису