16 березня 2022 року… Ця дата назавжди вписана кривавими літерами в історію Донеччини, в історію України

  • 55

16 березня 2022 року… Ця дата назавжди вписана кривавими літерами в історію Донеччини, в історію України. Російський авіаудар по Донецькому академічному обласному драматичному театру (м.  Маріуполь) став шокуючою подією перших тижнів повномасштабного російського вторгнення в Україну. Тоді театр прихистив близько тисячі мирних мешканців міста Маріуполя під час облоги, а напис «ДЕТИ» на землі сигналізував про те, що заклад – не військова ціль. Попри те росіяни завдали авіаудару по будівлі. Приміщення та майно театру було повністю знищено. Число жертв достеменно на сьогодні не відомо.
Актори театру, яким пощастило вижити та вирватися з «Маріупольського пекла», пам’ятають про цю страшну подію і намагаються розказати про неї всьому світові за допомогою акторської майстерності.
Саме тому сьогодні, 16 березня 2023 року, до роковини знищення театру відбудеться вечір пам’яті тих подій на сцені Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру (м. Ужгород). Буде проведено показ вистави під назвою «Маріупольська Драма» - це сторітелінг, автобіографічна вистава, коли актори зображують події, учасниками яких були вони самі.