Антикризовий транзитний хаб «Затишок» для переселенців із Донеччини

  • 93

У Дніпрі запрацював Антикризовий транзитний хаб «Затишок» для переселенців із Донеччини.  Його відкрито у межах спільного грантового проєкту, який впроваджується благодійною організацією благодійний фонд «Слов'янське серце» та громадською організацією «М.АРТ.ІН-клуб» за сприяння Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Проєкт спрямовано на осіб вразливих категорій з числа мешканців Донецької області, а саме:
🔸осіб з інвалідністю та членів їх родин;
🔸родини, де є діти з інвалідністю;
🔸дітей – сиріт;
🔸осіб 60+;
🔸багатодітні родини;
🔸осіб, що внаслідок військових дій втратили документи;
🔸одиноких батьків з дітьми або осіб, що їх заміщують з дітьми;
🔸родини в яких хоча б один з членів родини виконує обов’язки по захисту
України;
🔸жінок та дівчат, які постраждали від гендерно зумовленого насильства.

📍Антикризовий транзитний хаб «Затишок» розрахований на 20 дорослих осіб з дітьми та розташований за адресою: м. Дніпро, вул. Набережна Сичеславська, 33.

У межах проєкту людям, що виявили бажання евакуюватися з території Донецької області у безпечне місце, надаються послуги з безкоштовного розміщення та харчування строком від 1 до 10 календарних днів та, за потребою, сприяння у подальшій евакуації, як у межах України так і за кордон (тривалість проживання визначається складністю конкретної ситуації в кожної особи/родини). У разі необхідності передбачено соціальний та юридичний супровід/представництво в закладах та установах в залежності від запиту та ситуації окремої особи/родини.

Детальну інформацію можна отримати у контактних осіб проєкту
Сергієнко Юлії, тел. 066 0174937, Бабушкіної Олесі, тел. 099 5323279