До Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями

  • 88

3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

3 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю, який встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року. Документ закликав держави проводити подальшу інтеграцію осіб із інвалідністю в життя суспільства.

Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем людей з обмеженими фізичними можливостями, до захисту їх гідності, прав і благополуччя. На  долю людей з обмеженими фізичними можливостями випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Через повномасштабну війну росії проти нашої держави та у зв’язку з постійним зростанням частки людей з інвалідністю серед населення для України проблема захисту людей з особливими потребами набуває надважливого значення. Люди, які внаслідок бойових дій втратили здоров`я, як ніхто, потребують підтримки оточуючих, нашої уваги та розуміння.

Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислюватись над непростою долею людей з вадами здоров`я не тільки 3 грудня, а й протягом усього року, не забувати про те, що поруч із нами живуть співгромадяни, які потребують нашої допомоги.

У цей день хочеться побажати їм мирного неба над головою, теплих стосунків із близькими, бадьорості духу та міцного здоров`я. Надалі залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей та великої сили волі, що ці можливості породжує, а всім нам побільше душевної щедрості і милосердя, які втілилися б у добрі справи!

Фото без опису