Навчальний рік 2022-2023 - у школах  Криворізької громади

  • 326

Навчальний рік 2022-2023 - у школах  Криворізької громади
 
          Відповідно до постанови КМУ від 24 червня 2022 року №711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні»,  Розпорядження голови Криворізької сільської ради від 31.08.2022 освітній процес в Криворізькій громаді  буде здійснюватися у дистанційному режимі.

Навчальний рік традиційно розпочався в День знань (1 вересня) і у кожному  закладі освіти було організовано та проведено в онлайн-форматі урочисті заходи з цієї нагоди.
 Структура та тривалість навчального тижня, дня, занять і відпочинку, а також форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою закладу освіти в межах часу, передбаченого освітньою програмою. За рекомендацією гуманітарного відділу освітній процес  має таку структуру:                   
 І семестр - з 01 вересня по 29 грудня 2022 року;

ІІ семестр - з 10  січня по 31 травня 2023 року.

Впродовж  навчального року передбачені канікули для учнів в терміни:

осінні      -     з 22 жовтня по 30 жовтня 2022 року;

зимові     -     з 30 грудня 2022 року по 10 січня 2023 року;

весняні    -     з 25 березня по 02 квітня 2023 року.

З 1 вересня 2022 року заняття розпочались в 2 закладах загальної середньої освіти, одній філії (всього 24 класи), в яких навчаються 288 учнів. У 2022-2023 навчальному році продовжується подальше впровадженням Державного стандарту початкової освіти для  учнів перших класів. Також - робота щодо втілення Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти "Нова українська школа" на період до 2029 року. Цього року  п'ятикласники розпочинають освітній процес за програмою "Нова українська школа".
  Освітяни громади вживають заходи з організованого проведення освітнього процесу після вимушеного переривання його звичного перебігу, викликаного спочатку тривалими карантинами, потім – військовою агресією російської федерації на території нашої держави.
  Приділяється значна увага вихованню молодого покоління як свідомих громадян, справжніх патріотів  нашої держави, спроможних чинити чесно й шляхетно, відстоювати правду та протистояти злу, бути активними у всіх сферах життя нашої держави. 
  Особлива увага  приділяється просвіті  школярів з питань   особистої безпеки. Не стоїть осторонь  психологічна служба, в полі її зору  аспекти організації освітнього процесу в умовах воєнного/післявоєнного стану, психологічна  підтримка здобувачів освіти.. 

Враховуючі стан безпекової ситуації , впродовж навчального року може змінюватися форма організації навчання. 

Не зважаючі на те, що система освіти опинилася в нових реаліях функціонування, Криворізька сільська рада, на чолі з Анною Павловою, освітяни громади,  докладають максимум зусиль для забезпечення сталості навчання та викладання в умовах воєнного стану. Саме маленькі мешканці громади, наші вихованці та учні - це майбутнє оновленої, незалежної та європейської України.

 

Фото без опису