Державотворці Донеччини...

  • 141

Фото без опису

Марченко Віктор Петрович

Село живе, коли сміються діти,
Коли у травах промініють квіти,
Коли пшениці заквітчають поле,
Коли живе, працює рідна школа...

Спливають дні, роки, проте, немає строку давнини відходу у Вічність людини, педагога за покликом душі й серця, директора Добропільської  загальноосвітньої школи Марченка Віктора Петровича, який майже  50 років    свого  життя присвятив освітянській ниві.
Марченко В.П. народився 05.09.1939 року на Полтавщині . Успішно закінчив 10 класів та вступив до   Харківського  ДУ , де і отримав диплом  учителя історії.  Свою педагогічну діяльність розпочав у  1963 році  вчителем історії, а    згодом став  директором Добропільської ЗОШ І-ІІІ ступенів . Під його керівництвом  у  1978 – 1979 навчальному році був відкритий новий корпус   школи .
Протягом своєї діяльності  зробив  значний внесок у розвиток української освіти, за що був  нагороджений Грамотами та Подяками  різного рівня. У народі кажуть: «Письменник живе у своїх книгах, художник – у картинах, скульптор – у створених скульптурах, а Вчитель – у справах і думках своїх учнів». А він, дійсно, був Вчителем із великої літери: навчав, виховував, радів перемогам своїх учнів, підтримував  у скрутну хвилину . Ніколи не стояв осторонь від справ та проблем жителів села, намагався захищати їх інтереси Тому і  обирався депутатом    районної ради декількох скликань.
Сьогодні на педагогічних теренах працює чимало педагогів, яким пощастило бути учнями талановитого педагога, взірця порядності, людяності, педагогічної майстерності. Він вчив наполегливо шукати істину, не зупинятися на досягнутому, тому серед його учнів багато успішних людей.
Людина живе доти, поки її пам’ятають. Світла, добра пам’ять про Віктора Петровича  назавжди залишиться в серцях тих, хто його знав, любив і поважав, хто жив і працював поруч із ним.

Інші статті

Всі статті