Українська пісня – душа українського народу

  • 300

Українська пісня… Вона є однією із святинь нашого народу, його найціннішим духовним скарбом, гордістю і красою, геніальною поетичною біографією. З давніх-давен уславилася Україна піснями, які дбайливо, як найдорожча реліквія, передавалися від покоління до покоління. Пісня супроводжує українця від колиски до могили, бо не було значної події в житті народу, нема такого людського почуття, яке б не озвалося в українській пісні ніжністю струни чи рокотанням грому. Український народ створив так багато пісень, що, якби кожного дня вивчати одну нову пісню, на вивчення усіх не вистачило б людського життя.

Жити в Україні і не знати народних пісень просто не можна. Українці – це саме та нація, яка зростала на своїх піснях, яка вкладала в їх слова усі переживання, душевні потрясіння, все те, що не могла просто забути. Недарма ж говорять, що українська пісня – це бездонна душа українського народу, це його мова. 

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради нагадує, що задля підняття духу нашої нації в час нелегких випробувань, в закладах освіти та культури громади продовжується низка тематичних заходів.

До Дня національної гвардії України (26 березня) бібліотекарем Мирненської сільської бібліотеки оформлено викладку літератури. Всі бажаючі можуть долучитися до участі в обговоренні представлених матеріалів.

Фото без описуФото без опису