Краса української природи

  • 164

Краса природи України – в чому вона? Для кожної людини, яка щиро любить рідну землю, її природа – найчарівніша у світі. Та здається, що немає нічого прекраснішого за українські краєвиди.

Яке серце не сповниться радістю, доторкнувшись до краси України? Яка душа не озветься трепетною й щирою любов’ю до неї? Золотом котяться пшеничні хвилі на степових просторах української землі. Чистим блиском сліплять очі під блакитно-бездонним небом, сонячним віддзеркаленням зігрівають кожну клітиночку. Душа народжує пісню, і раптом розумієш, що мелодію до неї творять дзвінкі потоки великих і малих річок. Вони розкинули свої срібні стрічки серед зелених дібров, квітучих степів, у сивих горах. Вдень купається в них сонячне проміння, а вночі зірки милуються в них своєю красою. Квіти… Як їх багато на нашій землі! Вони скрізь: і біля охайних осель, і на нивах, і на білих рушниках. Навіть здається, що слова “квітка” і “Україна” – це синоніми, бо такої квітучої землі, мабуть, нема ніде.

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради нагадує, що задля підняття духу нашої нації в час нелегких випробувань, в закладах освіти та культури громади продовжується низка тематичних заходів.

До Всесвітнього дня поезії (української поезії) (21 березня) у Новофедорівській сільській бібліотеці оформлено книжкову викладку. Всі бажаючі можуть долучитися до участі в обговоренні представлених на полицях матеріалів.    

 

Фото без описуФото без описуФото без опису