У Криворізькій ТГ триває робота з дітьми-переселенцями

  • 179

Діти та підлітки є особливо вразливою групою. Дорослі легше пристосовуються до умов переселення, використовуючи вже набуті механізми захисту або необхідні способи поведінки, ще недостатньо розвинені у дітей і підлітків. Через обмежений контроль над своїм оточенням і власними силами діти не можуть зрозуміти, що відбувається насправді. У такому стані нерозуміння і підвищеного почуття безпорадності діти, які пережили психотравму, потребують підтримки та співчуття.

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради нагадує, що громада продовжує приймати вимушених переселенців, серед яких діти.

Станом на 21.03.2022 року в закладах загальної середньої освіти Криворізької ТГ здобуває освіту 6 дітей молодшого та середнього шкільного віку, які залишили місця постійного проживання.  

З метою забезпечення умов для оптимального розвитку, в рамках дистанційного навчання, педагогами ОЗО «Добропільський ліцей» та Криворізької ЗОШ створено сприятливий соціально-психологічний клімат та оптимізовано зміст і форми психологічної просвіти батьків, які належать до зазначеної категорії.

 

Фото без опису