Співробітники Покровського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області вимагають дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки і в першу чергу, не палити траву на території своїх присадибних і дачних ділянках

  • 222

З приходом весни активність паління сухої трави зростає і відповідно зростає кількість пожеж, що виникають через порушення елементарних правил пожежної безпеки. На жаль, ні застереження рятувальників, ні небезпека втратити нажите майно не зупиняють населення. Люди активно палять сміття на городах та відкритих територіях, що в кінцевому підсумку призводить до виникнення пожеж з непоправними наслідками.

Основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є саме людський фактор. Лише за минулу добу маємо випадок загоряння на відкритій території під час якого вогонь охопив 2 гектари сухої трави та очерету.

Так співпало, що війна на нашу землю прийшла саме у той час, коли громадяни починають господарські роботи та відчайдушно ведуть боротьбу зі сміттям та залишками рослинності. На жаль, ми не можемо різко подвоїти кількість рятувальників, частина яких замість ліквідації наслідків воєнних дій і порятунку людей буде вимушена виїжджати на виклики пожеж у чагарниках.

Співробітники Покровського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області вимагають дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки і в першу чергу, не палити траву на території своїх присадибних і дачних ділянках. Відповідно до чинного законодавства порушники правил пожежної безпеки нестимуть адміністративну та кримінальну відповідальність.

Фото без опису