ДО УВАГИ! Важливі зміни!

  • 160

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради інформує.

1. 14 березня поточного року на українському телебаченні, за ініціативи Міністерства освіти і науки України та Міністерства культури та інформаційної політики України, стартував освітній проєкт для школярів 5-11 класів «Навчання без меж». Проєкт передбачає трансляцію відеоуроків. Кожен день буде присвячений окремій дисципліні. Детальна інформація за посиланням: https://cutt.ly/ASoM4lx.

2. Листом від 28.02.2022 № 1/3292-22 Міністерство освіти і науки України наголошує, що керівникам органів управління освітою та/або керівникам закладів освіти забороняється примушувати педагогічних та інших працівників до написання заяв про відпустку без збереження заробітної плати. Водночас зазначається, що виключно за добровільним бажанням працівника, йому може бути надана відпустка (із збереженням або без збереження заробітної плати), а також за добровільним бажанням працівника, його може бути звільнено за власним бажанням, відповідно до вимог трудового законодавства.

3.  На виконання Указу Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО від 16.03.2022 № 143/2022, щоденно о 09.00 проводиться загальнонаціональна хвилина мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

4. Міністерство освіти і науки України надає роз’яснення щодо специфіки виконання роботи в умовах воєнних дій,
зокрема
можливості її здійснення віддалено, за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій, про що йдеться мова у листі від 15.03.2022 № 1/3463-22. В зазначеному листі також надаються рекомендації щодо оплати праці на період особливого режиму: оплата праці усім працівникам (педагогічним, науково-педагогічним та іншим працівникам) закладів і установ освіти, навчання у яких призупинено, здійснюються в розмірі середньої заробітної плати, а тих педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за тарифікацією, із розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, з дотриманням при цьому умов чинного законодавства.

Фото без опису