Рідна мова — найбільше багатство

  • 240

Рідна мова — це та мова, якою ми з вами розмовляємо. Це те, що робить народ народом, адже саме через мову народ являє світові найцінніші набутки свого серця і мудрості. Ось чому вважається, що рідна мова — найбільше багатство нації, її найцінніший скарб.

У кожного народу своя особлива мова. Наш народ володіє українською мовою, яка є його найбільшою духовною коштовністю. Попри всілякі заборони й утиски, наші пращури зберегли її та передали нам у спадщину. Жоден народ не може похвалитися такою дивовижною мелодійністю своєї мови. Вона, дійсно, гідна, щоб нею пишалися.

На жаль, останнім часом наша мова сильно понівечена. У ній з’явилося багато сленгових слів, слів іноземного походження. З’явилися нові слова поганого сенсу. Іноді навіть не відразу зрозумієш, що це таке. Все це дуже засмічує українську мову, яка завжди відрізнялася красою і милозвучністю.

Рівень володіння рідною мовою показує інтелігентність людини, її повагу до своєї країни. Поетеса Ліна Костенко писала: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку в них відбирають мову».

Кажуть, що рідна мова — це невіддільна частка Батьківщини. Якщо ми вважаємо себе справжніми патріотами України, то повинні розмовляти її державною мовою — українською.

Отже, рідна мова — найбільше багатство народу.

Оборона нашої держави триває. Україна – на захисті Європи та світу. Пишаємося її захисниками! 

Фото без опису