Шевченко закликає, Україна перемагає!

  • 223

Традиційно щороку, протягом 9-10 травня, Україна відзначає річницю з дня народження та вшановує пам’ять класика української поезії, символу українського національного духу – Тараса Шевченка. Його «Кобзар», поему «Гайдамаки» та поетичний цикл «Три літа» знають і цінують у всьому світі.     

Постать Шевченка у кожного покоління українців викликає нові думки і переживання. У своїх генах Тарас Григорович мав волелюбний дух предків й тому мріяв бачити нашу державу вільною, щоб народ працював на себе, на своїй власній землі. У творчості великого світоча українського народу домінує любов до земляків і переживання за їхню долю. Все його життя – це нова модель вільної, єдиної сім’ї.                                                    

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради інформує, що сьогодні, 10 травня, на базі опорного закладу «Добропільський ліцей», в рамках шевченківських днів, відбувся урочистий тематичний захід, покликаний підняти дух нації в цей нелегкий для кожного час.                                  

З вітальним словом звернулася до присутніх голова Криворізької сільської ради Анна ПАВЛОВА, побажала терпіння, віри в краще майбутнє, миру та злагоди в кожній домівці.                                                                  

З нагоди пам’ятної дати до закладу освіти завітали також почесні гості: начальник гуманітарного відділу Криворізької сільської ради Лариса Грибаускас та головний спеціаліст відділу Тетяна Стащенко. Загалом до участі в заході долучилося близько 30 осіб, серед яких були не лише працівники школи, а й мешканці села.                               

Слід зазначити, що в усіх старостинських округах громади планується проведення подібних заходів. Відзначення 208-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка є першим із низки запланованих заходів національно-патріотичного спрямування.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису