208 років від дня народження Тараса Шевченка

  • 205

Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні – 9 і 10 березня, які припадають на роковини народження і смерті Тараса Шевченка.

Цього року Україна відзначає 208 річницю з дня народження великого українського поета. Споконвіку щедрою і благословенною була українська земля, бо на ній народжувалися люди, перед генієм котрих схиляється світ. І найперший серед них – Тарас Шевченко, велетень духу і співець народної свободи.

Щирість автора, його любов до народу та рідної землі, а також мова, - співуча, як пісня, і багата, як історія народу, викликали захоплення.

Світла постать Тараса Григоровича з його беззавітною любов’ю до народу, своєї Батьківщини мала і матиме величезний вплив, викликала й викликатиме щире захоплення в усі часи. Його ім’я органічно вплелося в історію та культуру не тільки українського народу. Воно знане далеко за межами рідного краю.

Тарас Шевченко – поет, драматург, прозаїк, мислитель, історик, етнограф, фольклорист, який залишив велику образотворчу спадщину – понад тисячу творів.