Заклади освіти Криворізької громади долучилися до проведення Всеукраїнського уроку з медіаграмотності

  • 222

Наприкінці лютого поточного року всі школи України провели Всеукраїнський урок з медіаграмотності.

Урок проводився на державному рівні вперше. Ця ініціатива є частиною невідкладних заходів з консолідації українського суспільства, що були затверджені 14 лютого Указом президента Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО.

Урок організував Національний проєкт із медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики спільно з Міністерством освіти і науки.

Медіаграмотність – це превентивна зброя проти дезінформації та життєво необхідна навичка, яку потрібно розвивати змалку. Урок з медіаграмотності покликаний привернути увагу молодого покоління до розвитку критичного мислення.

Гуманітарний відділ Криворізької сільської ради інформує, що скориставшись навчальними матеріалами з медіаграмотності на онлайн-платформі національного проєкту «Фільтр», для учнів шкіл Криворізької ТГ було проведено уроки з медіаграмотності «Що ж таке медіа і що належить до медіа?», «Медіа. Інформація. Фейк». Під час уроків здобувачі освіти обговорили способи розпізнавання фейків та види маніпуляцій в мережі. Зокрема вони розглянули процеси створення новин та як відрізняти їх від неправдивих. 

Фото без описуФото без описуФото без опису