Всеукраїнський конкурс під гаслом «Моя країна – успішна Україна»

  • 483

Есе на тему « Моя громада – найкраща громада»

    

Мабуть, у кожної людини є улюблене місце: для когось це може бути улюблене місце для відпочинку або місце, яке відіграло значну роль у житті. Особисто  для мене найулюбленішим місцем є моє рідне село Криворіжжя – це край, де я народилась і живу, де все для мене миле, небайдуже…

    Моє село дуже гарне й затишне. Мальовниче село  навесні, коли цвітуть сади, і влітку, коли будинки потопають у зелені і квітах.  Коли приходить зима й випадає сніг, село вкривається немов білою ковдрою. А яке воно гарне восени! Дерева вбрані в жовті, червоні, коричневі та зелені кольори – неймовірне видовище.

   Моя маленька Батьківщина – це не тільки краса й пам’ять  про те, що дороге мені. Це справи й люди сьогодення.  У січні 2020 року в нашому селі  створено Криворізьку сільську об’єднану територіальну громаду, до якої входить 22 населених пункти.  З того часу   наші села почали розквітати на очах: з’явилися місця для відпочинку, а саме: висаджуються молоді дерева, встановлюються дитячі майданчики та спортивні комплекси з великою кількістю тренажерів за програмою «Здорова країна», ремонтуються дороги, встановлюється вуличне освітлення, по багатьох вулицях прокладено водогін, підтримуються в належному стані Братські могили. В закладах освіти зроблено ремонти у класних кімнатах, придбані нові меблі за програмою НУШ, розпочато роботи по  оновленню харчоблоків шкіл і закладів дошкільної освіти, а в Добропільській ЗОШ, яка набула статусу опорного навчального закладу, реалізується проєкт термомодернізації. В жовтні 2021 року виконано програму президента «Велике будівництво». В рамках цього проєкту в с. Криворіжжя зроблено капітальний ремонт мосту через р. Бик. Для належного надання медичних послуг  на центральній садибі громади  відкрито нову амбулаторію, в с. Добропілля  проводиться капітальний ремонт амбулаторії за рахунок соціальних інвестицій  в Україні (проєкт Німеччина).  І все це завдяки нашій молодій, енергійній, доброзичливій, відповідальній, порядній жінці – сільському голові Павловій Анні Іванівні.

   В моїй громаді вважають, що майбутнє кожного села за молоддю та дітьми, тому велика увага приділяється  спортивному розвитку молоді.
В с. Криворіжжя, с. Добропілля працюють спортивні секції з тенісу, футболу, волейболу, організовуються змагання, на яких команди завойовують призові місця. Їх відвідують не тільки молодь, а й представники старшого покоління.

  Криворізька сільська об’єднана територіальна громада приділяє дуже багато уваги організації відпочинку мешканців громади: влаштовують свято Масляної, день молоді, Дні села, стало доброю традицією проводити Дні вулиць, відзначаються державні свята. На святах люди спілкуються один з одним, відпочивають, у них покращується настрій, з’являється наснага працювати надалі заради своєї громади, своєї Батьківщини. Адже вона єдина.

  Я щаслива, що провела шістнадцять років  свого життя тут, а якщо Богом суджено мені  його залишити, то  «пташкою» завжди летітиму до свого «гнізда», до рідного села.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Підготувала учениця 11-го класу  Криворізької ЗОШ  I-IIIст.

Броваренко Анастасія 

Інші новини

Всі новини