Реформа харчування в закладах освіти Криворізької сільської ради

  • 170

1 січня 2022 року реформа шкільного харчування, ініційована першою леді України Оленою Зеленською, запрацювала повною мірою.

Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. Новацій зазнав не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків
та роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів як наскрізної компетенції Нової української школи.

У новому меню передбачено обмеження кількості солі та цукру, жирів рослинного й тваринного походження та субпродуктів. Натомість, збільшено кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, свіжих овочів і фруктів.

Іще одне важливе нововведення: з 1 січня у їдальнях заборонені замінники продуктів, до яких відносяться, зокрема, ковбаса, сосиски та маргарин, газовані напої, смажене.                                                                      

 

Також у шкільних буфетах заборонено продавати солодкі хлібобулочні вироби, продукти з високим вмістом цукру чи солі, консервантів, барвників та ароматизаторів.

 

З метою налагодження дійсно якісного харчування у закладах освіти нашої громади з урахуванням думки дітей та батьків, пропонуємо звертатися із пропозиціями по зазначеному питанню до директорів закладів освіти, гуманітарного відділу Криворізької сільської ради (тел. 096-02-99-720), або надсилати свої звернення за електронною адресою: gumanviddil2021@gmail.com.

Нормативне регулювання: постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису