Реалізація проєкту з капітального ремонту (термомодернізація) будівель ОЗО «Добропільський ліцей Криворізької сільської ради»

  • 191

Беззаперечним фактом є те, що школа – живий динамічний організм, який змінюється, розвивається, прогресує. Разючі зміни останніми роками відбуваються у ОЗО «Добропільський ліцей Криворізької сільської ради». Через поважний вік школи, приміщення та комунікації вже застаріли. Тому термомодернізація Добропільського ліцею – нагальна проблема, що постає сьогодні перед Криворізькою громадою. Термомодернізація дозволяє  суттєво осучаснити зовнішній вигляд закладу та підвищити якість повсякденного перебування для всіх учасників освітнього процесу.

В результаті адміністративно-територіальної реформи в Україні,  засновником Добропільської ЗОШ I-III ступенів з 24 рудня 2020 року є Криворізька сільська рада ( відсоток виконаних робіт з термомодернізації складав 42 %).  З метою подальшої, належної та ефективної,  реалізації Надзвичайної кредитної  програми,  для здійснення продовження капітального ремонту (термомодернізації) будівель опорного закладу освіти «Добропільський ліцей Криворізької сільської ради», Гуманітарним відділом Криворізької сільської ради у 2021 році проведено великий обсяг роботи, пов’язаний із заміною Засновника школи  та кінцевого бенефіціара.

Так, для модернізації інфраструктурних об’єктів розвитку у сфері освіти, укладено додаткову угоду про передачу коштів позики  від  23 липня 2021 року за підтримки Європейського інвестиційного банку (Фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проект «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України») від 22.12.2014 FI number 84.160 SerapisNumber 2014 0532). Проведено відповідні тендерні процедури, відпрацьовано питання щодо перезаключення договорів з підрядною, проектною організаціями та представником технічного нагляду.

Протягом 2021 року частково здійснено  роботи по утепленню фасаду, горища та цоколю будівлі. Також замінені  окремі вікна і двері. Станом на 01 січня 2020 року виконнання складає 58%.

Термомодернізація дозволяє  суттєво осучаснити зовнішній вигляд закладу та підвищити якість повсякденного перебування для всіх учасників освітнього процесу.

Продовження реалізації зазначеного проєкту відбуватиметься у 2022 році за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєкту з капітального ремонту (термомодернізації) будівель ОЗО «Добропільський ліцей  Криворізької сільської ради» у межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

На сьогоднішній день, у зв’язку з погодними умовами ( низька температура повітря ) роботи тимчасово призупинено.

Наразі, за умови фінансування в повному обсязі, до 01 вересня 2022 року заплановано завершення будівельно-монтажних робіт з капітального ремонту (термомодернізація) будівель опорного закладу освіти «Добропільський ліцей Криворізької сільської ради».

Але на цьому плани Криворізької громади щодо ОЗО «Добропільський ліцей  Криворізької сільської ради» не закінчуються. Розпочата робота щодо розроблення проектно-кошторисної документації для здійснення капітального ремонту покрівлі,    внутрішніх робіт,  вентиляційної системи,   заміни електромережі,  харчоблоку, благоустрою території з озелененням.  

У громаді переконані — лише співпраця влади, партнерів та мешканців допоможе розбудувати успішну громаду, комфортну для кожного.

Фото без описуФото без описуФото без опису