Засідання Ради роботодавців

  • 501

29 грудня у Добропільському міському центрі зайнятості проведено засідання Ради роботодавців щодо підведення підсумків року та планів подальшої співпраці.

Відкриваючи захід, в.о. директорки центру зайнятості Тетяна Яцура ознайомила присутніх з основними показниками та тенденціями зареєстрованого ринку праці, новітніми розробками у сфері цифровізації та презентувала впровадження нової експериментальної моделі надання клієнтоорієнтованих послуг центром зайнятості. Наголосила, що «Наші завдання залишаються незмінними – людина повинна отримати  всебічне  сприяння у пошуку роботи, а роботодавець працівника, який відповідає заявленим вимогам».

Поінформувала присутніх про реалізацію Постанови КМУ № 397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених громадян», яка набуває чинності з 1 січня 2022 року та акцентувала: «Отримання фінансової допомоги дає можливість члену малозабезпеченої сім`ї започаткувати власний бізнес і стати фінансово незалежним».

           Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Валентина Гончарова поінформувала про сучасні технології, які використовує служба зайнятості у своїй роботі: створення та постійна модернізація електронного кабінету роботодавця,  організацію онлайн – співбесід роботодавців з шукачами роботи, використання мобільних додатків Донецької обласної служби зайнятості. Окремо приділила увагу питанню щодо збільшення кількості поданих вакансій до центру зайнятості, а також застерегла роботодавців про відповідальність за порушення чинного законодавства під час розміщення оголошень про вакансії.

           Голова Ради роботодавців В’ячеслав Голота повідомив присутніх про участь у засіданні територіальної тристоронньої соціально економічної ради (від об’єднання організації роботодавців Донецької області) та перспективи розширення повноважень шляхом створення територіальних осередків з залученням до членства більшого кола роботодавців територіальних громад, в першу чергу, фермерських господарств, комунальних підприємств. Запропонував розширити склад Ради роботодавців при центру зайнятості шляхом залучення нових роботодавців інших галузей. Також  було  обговорено плани подальшої співпраці та взаємодії з метою розвитку партнерських відносин.

Андрій Гончаров повідомив про запропоновані пропозиції на 2022 рік щодо проведення конкурсного відбору проєктів суб'єктів малого і середнього підприємництва на отримання фінансової підтримки на реалізацію проєктів, в тому числі у сферах смарт-спеціалізації Донецької області:  
1) збільшити суму підтримки одного поданого бізнес-проєкту з 500 тис.грн. до 1 млн. грн.;
2) збільшити кількість балів при оцінюванні розділу "Соціальний вплив підприємства" відповідно до поданих бізнес-планів;
3) розглянути можливість співфінансування бізнес-планів виключно за рахунок учасника конкурсного відбору, оскільки у бюджетах ОТГ Донецької області не завжди є кошти на співфінансування проєктів.

4) розширити список пріоритетних напрямків діяльності МСБ, які можуть отримати кошти на розвиток бізнесу.

Підсумовуючи, Тетяна Яцура акцентувала увагу, що головна мета Ради – це консолідація зусиль у створенні нових та збереженні існуючих робочих місць, забезпеченні громадян легальною зайнятістю, гідними умовами праці та достойним рівнем заробітної плати, а кожного роботодавця - кваліфікованими працівниками та розвиток комунікацій з місцевими органами влади.