Ліцензування оптової та роздрібної торгівлі пальним: перелік необхідних документів

  • 197

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що виробництво пального (в тому числі переробка нафти), оптова торгівля пальним, зберігання пального та зберігання пального для власних потреб, роздрібна торгівля пальним (АЗС) згідно зі статтею 15 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та пального» (далі Закон № 481) підлягає обов’язковому ліцензуванню.

У сферу дії Закону № 481 потрапляють: нафтопродукти, палива моторні, скраплений газ, а також речовини, що використовуються як компоненти вищевказаних видів пального.

Перелік документів, необхідних для отримання ліцензії на пальне визначено статтєю 15 Закону № 481.

Ліцензії на право виробництва пального, оптової та роздрібної торгівлі пальним та на право зберігання пального видаються терміном на п'ять років.

Повідомлення щодо внесення чергового платежу за ліцензію, з зазначенням кількості діб, які передують дню сплати чергового платежу за ліцензію надходить платнику податків до електронного кабінету платника податків. Сплата чергового платежу за ліцензії справляється за кожний наступний щорічний термін дії ліцензій, яка зараховується до місцевих бюджетів.

Звертаємо увагу!

- річна плата за ліцензії на право виробництва пального складає – 780 гривень;

- річна плата за ліцензії на право оптової торгівлі пальним, за наявності місць оптової торгівлі складає - 5000 гривень;

- річна плата за ліцензії на право оптової торгівлі пальним, за відсутності місць оптової торгівлі складає - 10000 гривень;

- річна плата за ліцензії на право зберігання пального складає – 780 гривень;

- річна плата за ліцензії на право зберігання пального (виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки) складає - 780 гривень;

- річна плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним складає - 2000 гривень.

Відповідно до ст.14 Закону України № 481 сплата за весь термін дії ліцензії не дозволяється.

Нагадуємо, що інформація щодо реєстрів діючих ліцензій та Єдиний державний реєстр місць зберігання оприлюднюється у розділі «Реєстри» вебпорталу ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/383525.html.

Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися за телефоном: 0980753533, або з документами на отримання ліцензії на пальне за адресами:

  • вул. Італійська, 59, м. Маріуполь, Донецька обл., 87515,
  • вул. Куїнджі, 93, м. Маріуполь, Донецька обл., 87515.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot