Професійна освіта сьогодні – робоче місце у майбутньому

  • 497

23 листопада у Добропільському міському центрі зайнятості пройшли онлайн-заходи з нагоди проведення  Всеукраїнського тижня професійної освіти.

Метою зустрічі є розкриття інформації щодо можливостей професійної освіти, її важливості для економіки України, підвищення престижу робочих професій. До заходу долучились представники Білозерського професійного гірничого ліцею. Майстриня виробничого навчання Красова Інна розповіла учням 9-11 класів Добропільської місцевої громади про переваги навчання в ліцеї.  У ході онлайн - зустрічі школярі мали змогу дізнатись про затребувані професії на ринку праці, їх переваги, про можливості здобуття професійної освіти не тільки у закладах, що функціонують на території прилеглих громад, а і у Центрах професійно-технічної освіти служби зайнятості. У системі служби зайнятості функціонують 11 ЦПТО, діяльність яких спрямована на надання освітніх послуг дорослому населенню. Навчання здійснюється за 95 ліцензованими робітничими професіями та багатьма напрямами курсів цільового призначення. Учнівська молодь мала змогу продивитись серію відеороликів про професії, яким навчають у вищезазначених учбових закладах.

Тиждень професійної освіти - це ще один привід нагадати, що представники робітничих професій вже протягом багатьох років користуються значним попитом на ринку праці України, а роботодавці готові пропонувати їм конкурентні заробітні плати та достойні умови праці.