Заходи до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру в закладах Криворізької сільської ради

  • 182

29-30 вересня виповнюється 80 років, відколи у Бабиному Яру в Києві були вбиті перші жертви нацистської політики винищення – майже 34 тисячі київських євреїв. У 2021 році, у 80-ті роковини трагедії, ми вшановуємо пам’ять десятків тисяч розстріляних,  масового вбивства мирного населення нацистськими окупантами у місті Київ. Ця трагедія стала всесвітнім символом Голокосту. 

  Урочище Бабин Яр є місцем вічного спокою для понад ста тисяч представників різних національностей – євреїв, українців, ромів та багатьох інших, а отже, - місцем нашої спільної пам’яті, спонуканням до збереження миру та міжетнічної злагоди у світі. Трагедія Бабиного Яру є спільною для всіх, хто живе в Україні. Вона не має національних ознак чи терміну давності, і наш обов’язок полягає не лише в тому, щоб з гідністю вшанувати пам’ять загиблих, але й не дати забути молодому поколінню, скільки крові було пролито на цій землі. Адже, лише пам’ятаючи історію, можна зрозуміти ціну справжнім цінностям – життю і свободі людини.

  З нагоди відзначення цієї пам’ятної дати в закладах освіти та культури Криворізької сільської ради була проведена низка тематичних заходів: загальнонаціональний урок пам’яті, приурочений до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру, круглі столи, віртуальні подорожі, класні години, книжкові виставки.

Увічнення жертв Бабиного Яру і Голокосту сприяє вшануванню духовного подвигу і взаємодопомоги українців заради порятунку життя.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису