Яблучні частування у ЗДО Криворізької сільської ради

  • 642

19 серпня відзначається Яблучний Спас, який також називають Осенини чи Свято перших плодів. У церковному календарі ця серпнева дата є одним
з 12 найбільших християнських свят. В IV столітті на горі Фавор відкрили храм, куди люди в цей день стали приносити для освячення дари природи – виноград та яблука.

За традицією саме 19 серпня починали збирати урожай яблук і робити заготовки на зиму. У цей день було прийнято ділитися врожаєм з жебраками.

Вважається, що яблука в цей день мають особливу магічну силу, здатну до зцілення. Для цього їх освячували в церкві. А якщо перед тим, як з’їсти освячене яблуко, загадати заповітне бажання – воно обов’язково здійсниться.

Барвисте, солодке й пахуче, щедре, як сад, свято Яблучного Спасу відзначили в закладах дошкільної освіти, які знаходяться в оперативному управлінні гуманітарного відділу Криворізької сільської ради.

Забавні естафети, ігри з яблуками, відгадування загадок, розповідання віршів, веселі танці – ось так минув яблучний день у вихованців дитячих навчальних закладів.