В Добропіллі на засіданні круглого столу обговорили питання легальної зайнятості

  • 1321

23 червня в Добропільському міькому центрі зайнятості відбулось засідання круглого столу  за  участі 13 роботодавців,  представників  Пенсійного фонду України, відділу економіки Добропільської міської ради.

Основною темою, яка обговорювалась, була легалізація  трудових відносин, адже на сьогоднішній день актуальною темою є боротьба з виплатою заробітної плати у «конвертах», неоформленням трудових відносин. Добробут мешканців громади, наповнення місцевого бюджету, насамперед, залежить від легальної зайнятості, своєчасності сплати податків та зборів.

Учасники засідання визначили подальші напрямки співпраці щодо досягнення стабільної ситуації на місцевому ринку праці, недопущення трудових відносин без належного оформлення, проведення роз’яснювальної роботи серед працівників, роботодавців та шукачів роботи про наслідки нелегальної праці.

Тіньовий ринок праці  заважає розвитку громади, зменшує можливості для соціального захисту від безробіття, а для роботодавців - загрожує значними штрафними санкціями.  

Легальна зайнятість - це спільна відповідальність.