Знання прав – запорука захищеності!

  • 540

З нагоди дня боротьби з експлуатацією дитячої праці, що відзначається 12 червня у всьому світі  та з метою збільшення обізнаності неповнолітніх про свої права, 9 та 11 червня фахівчинями  Добропільського міського центру зайнятості було проведено заходи «Права неповнолітніх у трудових правовідносинах» для учнівської молоді Шахівської та Криворізької ОТГ.

Вибір професії є вирішальним кроком в житті кожної дитини, тому фахівчиня з профорієнтації Вікторія Нижник розповіла школярам про головні критерії вибору професії. Аби вибір був свідомим, зваженим та враховував психологічні, фізіологічні властивості кожної дитини фахівчиня порекомендувала скористатися додатком на системі Android «Центр професійної орієнтації». За допомогою додатку можливо пройти тестування задля самопізнання, поринути у цікавий світ професій, ознайомитись з переліком навчальних закладів нашої країни, здобути навички зі складання портфоліо кар’єрного просування.

Провідним юрисконсультом Альоною Петровою було ознайомлено присутніх з правами, які мають неповнолітні у трудових відносинах, наслідками, до яких може привести необачність або надлишкова самовпевненість неповнолітніх. У діалоговому спілкуванні з’ясовано причини бажання неповнолітніх працювати та з чим у них асоціюється слово «праця».

Неповнолітній - вже не дитина, але ще й не дорослий. У зв'язку з цим велике значення для безпеки неповнолітніх мають правові норми, що регулюють трудові відносини з їх участю. Обізнанність та проінформованість дітей у свої правах на працю – запорука безпеки!

 


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису