17 травня 2021 рік Інформаційна хвилинка «Забуттю не підлягає» для учнів 7,8 класів. Ілюстрований урок історії «Правда про репресії» для учнів 9,10,11 класів

  • 718

В історії нашого народу є чимало сумних сторінок. Та чи не найтрагічнішими були ті, які пов’язані з репресивною політикою радянського тоталітаризму. Пам’ять назавжди закарбувала людські трагедії 1930-х  років, коли за одне лише необережне слово можна було заплатити життям.

З метою привернення уваги  до трагічних подій в історії України,  відродження національної пам'яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства у третю неділю травня українська громадськість відзначає День пам’яті жертв політичних репресій. Цього року пам’ятний день припадає на 16 травня. Традиційно в цей день українці вшановують пам’ять тих, кому зламали долі сили, що намагались знищити Україну, українців та українську культуру.

  Вже понад десять років в Україні згадують жертв політичних репресій в СРСР, тому 17 травня 2021 року  вчителем історії були проведені  інформаційні хвилинки  «Забуттю не підлягає»  для учнів 7,8 класів ( 29 учнів) . На  ілюстрованому  уроці історії «Правда про репресії». для учнів 9,10,11 класів (28 учнів) молодь  змогла більш докладніше узнати про «шахтинську справу», внаслідок якої було заарештовано понад 400 осіб , про  сфабриковану органами ДПУ «справу Спілки визволення України» (СВУ) та інші   чорні сторінки історії України.

Фото без описуФото без опису