Про подання податкового розрахунку

  • 215

Наказом Міністерства фінансів України від 15 грудня 2020 року № 773 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 січня 2015 року № 4» (далі – Наказ № 773) у новій редакції викладено оновлену форму квартальної звітності з єдиного внеску та форми №1ДФ, яка отримала назву «Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску» (далі – Розрахунок).та фактично включила до свого складу колишні таблиці Звіту з ЄСВ.

Оновлений Розрахунок може мати такі типи: «звітний», «звітний новий», «уточнюючий» та «довідковий».

Розрахунок вперше подається за I квартал 2021 року з розбивкою по місяцях звітного кварталу протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу.

!Тож за I квартал 2021 року «Об’єднану звітність з ПДФО, ВЗ і ЄСВ» слід подавати не пізніше 11 травня 2021 року!

Важливо! З метою недопущення порушення прав застрахованих осіб на своєчасне отримання пенсійних та соціальних виплат передбачено подання Податкового розрахунку з типом «Звітний» як «Довідковий» протягом звітного кварталу. Отже, якщо страховий випадок трапився у березні, а лікарняні призначені в квітні, подайте «Довідковий» розрахунок до 30 квітня 2021 року. Доцільно це зробити одночасно з поданням заяви-розрахунку до органу ФСС.

 

#ГоловнеуправлінняПенсійногофондуУкраїнивДонецькійобласті #ЄСВ #звітність #ПДФО #підприємці_України #страховий_стаж #Донеччина

Фото без опису