Великодні передзвони

  • 840

Великдень – свято що несе з собою віру, надію і любов, символізує перемогу добра над злом, світла над пітьмою, як  пам’ять про диво воскресіння Сина Божого, що помер на хресті заради спасіння всіх сущих у цьому світі.

   З Великоднем пов’язана значна кількість народних повір’їв, прикмет і обрядів, які формувалися протягом століть та передавалися з покоління в покоління.

З цієї нагоди в закладах освіти, дошкільних закладах гуманітарного відділу Криворізької сільської ради проведено ряд заходів, а  саме:

- уроки духовності «Великдень», «Світле свято Великодня», «Сонячний Великдень»;

- години спілкування «Під дзвони Великодня хай доля квітне !», «Великодні свята», «Великий день - Великдень», «Світле свято Великдень»;

- виставка малюнків «В наших писанках Великдень дзвоном трепетним луна».

Традиція прикрашати перед Великоднем писанками та дряпанками деревця віднедавна стала дуже популярною. Перше цьогорічне деревце з’явилося і в Добропільській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Прикрашена різнобарвними стрічками та крашанками.

Вихованці ДНЗ «Світлячок»  разом зі старостою Шилівського округу Тютюнник Наталею та заступником голови Гайдар Еллою прикрасили писанкове дерево.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Інші новини

Всі новини