Про перерахунок щомісячних страхових виплат з 1 березня 2021 року

  • 221

Добропільським міським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області відповідно до частини другої статті 37 та абзацу першого пункту 10 розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», у відповідності з постановою КМУ від 24.06.2021 року № 239 «Про перерахування розміру страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого » з 01 березня 2021 року проведений перерахунок щомісячних страхових виплат потерпілим та членам їх сімей на коефіцієнт 1,11.

Перерахування щомісячних страхових виплат проведено 4390 потерпілим (членам їх сімей), з них 485 - внутрішньо переміщеним особам, які перебували на обліку у відділенні станом на 01.03.2021 року. Після проведеного перерахунку сума щомісячних страхових виплат по потерпілим збільшилась на 2140,3 тис. грн. В середньому сума збільшення на одного потерпілого складає 491 грн., на одну особу, яка має право в разі втрати годувальника - 385 грн.

Максимальний розмір щомісячної страхової виплати після проведеного перерахування не повинен перевищувати 10 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на дату проведення перерахування, а саме 22700 грн. Раніше визначений розмір щомісячної страхової виплати зменшенню не підлягає.

Потерпілі (члени їх сімей), які знаходяться у відділенні на постійному обліку, а також внутрішньо переміщені особи отримають щомісячні страхові виплати з урахуванням перерахунку на коефіцієнт 1,11 вже в квітні 2021 року.

Також відділення Фонду повідомляє, що щомісячні страхові виплати проводяться відділенням Фонду без затримок, у встановлений строк згідно з відповідними нормативними документами.