Електронні послуги Пенсійного фонду України.

  • 431

ПЕНСІЙНИЙ КАЛЬКУЛЯТОР ДОПОМОЖЕ ВИЗНАЧИТИ РОЗМІР МАЙБУТНЬОЇ ПЕНСІЇ.

   Щоб бути впевненим у пенсійному забезпеченні в майбутньому, вже зараз є можливість слідкувати за нарахуванням пенсійного стажу в своєму особистому кабінеті та за допомогою інструменту “Пенсійний калькулятор” дізнатися, який же приблизний розмір пенсії є вже на сьогодні у людини. Для цього необхідно зареєструватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/).

   Даний сервіс відображається в центрі екранної форми особистого кабінету застрахованої особи. Покроковий опис дій для розрахунку пенсії висвітлено в правому верхньому кутку меню – кнопка «Інструкція».

  Пенсійний калькулятор дозволяє розрахувати пенсію за віком відповідно до статей 26, 27, 28, 29 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. При обчисленні страхового стажу та заробітної плати використовуються дані, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України. Також, для того, щоб врахувати періоди трудової діяльності та інших періодів, які впливають на розмір пенсії, користувачі можуть додатково ввести такі періоди в ручному режимі. Програма автоматично підсумує періоди трудової діяльності та визначить загальний страховий (трудовий) стаж із точністю до одного дня. Аналогічно до того, як це робиться під час призначення пенсій в органах Пенсійного фонду. Після розрахунку пенсії користувачу надається сума розрахованої пенсії та протокол розрахунку на дату звернення.

Важливо! Сервіс не враховує прогнозні зростання середньої заробітної плати в Україні у наступні роки та рівня інфляції і дозволяє оцінити можливий розмір пенсії в умовах і цінах на момент проведення розрахунку.

Фото без опису

Інші новини

Всі новини