Електронний реєстр листків непрацездатності – новий сервіс від ПФУ!

  • 2074

       Фото без опису  Понад рік тому постановою Кабінету Міністрів України  від 17.04.2019 № 328 «Деякі питання організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього» покладено початок запровадженню в Україні Електронного реєстру листків непрацездатності. 

        Цьогоріч, постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2020 № 159 «Про особливості ведення Електронного реєстру листків непрацездатності до забезпечення інформаційної взаємодії електронної системи охорони здоров’я з  Електронним реєстром листків непрацездатності», урядом країни надано Міністерству охорони здоров’я, Фонду соціального страхування та Пенсійному фонду України відповідні завдання і терміни виконання з питання впровадження реєстру.

         На основі унікального реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування, який формує та веде Пенсійний фонд України, створені електронні кабінети закладів охорони здоров’я (лікарів), страхувальників (роботодавців) і застрахованих осіб на веб-порталі електронних послуг ПФУ.

         Метою впровадження електронних листків непрацездатності є економія часу, поступова відмова від паперових носіїв, зменшення кількості фальсифікацій.

         До тестування системи долучились більше 700 закладів охорони здоров’я України.

        Отже,  функціонуватиме сервіс наступним чином:

- лікар, який відкриває лікарняний лист, робить це в електронній системі і підписує його своїм кваліфікованим електронним підписом;

- інформація через реєстр Пенсійного фонду автоматично передається до Фонду соціального страхування та застрахованої особи / роботодавця (останні можуть ознайомитися з нею в особистому кабінеті на веб-порталі ПФУ (за посиланням https://portal.pfu.gov.ua)).

       Таким чином, рекомендуємо роботодавцям заздалегідь підготуватися до впровадження електронного листа непрацездатності, передусім, ознайомитися з усіма можливостями  веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

 

Начальник відділу адміністрування, супроводження,

інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації                                     О. ВОЛОШИНА

Інші новини

Всі новини