Профілактичні бесіди з громадянами щодо порядку дій при виявленні підозрілих предметів, схожих на вибухонебезпечні

  • 853

       Фото без описуВибухонебезпечні предмети створюють смертельну загрозу для життя людей. Основну небезпеку в них становлять пристрої ініціювання вибуху основної маси вибухівки боєприпасу. Так, наприклад, ручна граната чи артилерійський снаряд у разі детонації здатні вбити десятки людей.

      Та на жаль не всі громадяни усвідомлюють небезпеку.

    Саме тому, 14 липня працівниками 19 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області проведено профілактичні бесіди з громадянами щодо порядку дій при виявленні підозрілих предметів, схожих на вибухонебезпечні.

     Для запобігання травмуванню або загибелі населення від вибухонебезпечних предметів, рятувальники довели громадянам наступні вимоги безпеки:

- ні в якому разі не чіпайте та не рухайте знахідку;

- відгородіть місце, де знаходиться підозрілий предмет;

- відведіть подалі людей від підозрілої знахідки;

- про виявлення вибухонебезпечного предмета необхідно терміново повідомити до Cлужби порятунку «101» чи до Національної поліції за номером «102»;

- організуйте тимчасову охорону небезпечного місця до приїзду спеціально підготовлених фахівців та не допускайте туди сторонніх осіб.

Під час профілактичного рейду рятувальники особливу увагу приділяли дітям, так як вони завжди проявляють цікавість до незнайомого, тим самим від незнання наражають себе на небезпеку.

Інші новини

Всі новини