Коронавірус реальний

  • 474

        Фото без опису Весь минулий тиждень в Україні фіксувалися нові антирекорди в кількості нових хворих на коронавірус, не вийнятком нажаль залишається і Донецька область. Протягом доби 30 червня на Донеччині лабораторно підтвердили 74 випадки COVID-19. З початку карантину зареєстровано 555 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби.

Основний фактор підвищення захворюваності – нехтування засобами індивідуального захисту, соціальною дистанцією та іншими правилами, запровадженими МОЗ.

         Коронавірус реальний, як і люди, які з ним зіткнулися. Два тижні, чотири тижні, 40 днів – стільки часу іноді треба, щоб подолати недугу. А щоб надіти маску та продезінфекувати руки – кілька секунд.

         Щоб кількість захворювань не сягала критичної позначки, дотримуйтесь рекомендацій МОЗ, стежте за особистою гігієною та не забувайте про те, що карантин досі діє!

Існує декілька міфів про тривале носіння медичних масок:

  • призводить до інтоксикації вуглекислим газом;
  • призводить до кисневої недостатності.

Правда: тривале носіння медичної маски може спричиняти лише дискомфорт, проте не призводить до інтоксикації вуглекислим газом або кисневої недостатності. Необхідно стежити за тим, щоб маска підходила за розміром і досить щільно прилягала до обличчя, дозволяючи нормально дихати. Одноразові маски не слід використовувати повторно!

Пам’ятайте, що прості речі рятують Ваше життя і життя Ваших близьких! Бережіть себе!

 

Завідувач Добропільської міськрайонної філії ДУ

«ДОЛЦ МОЗ України»                                                                                    В.М. Ришко

Коментарі

Ваш коментар може бути першим :)

Написати коментар