День дитячих та молодіжних громадських організацій: об'єднання заради спільних цілей

  • 47

30 червня, у День дитячих та молодіжних громадських організацій, Донецький обласний дитячо-молодіжний центр спільно з управлінням сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації організував онлайн-зустріч, яка об'єднала активну молодь регіону.

 

Участь у заході взяли представники молодіжних і дитячих громадський організацій із 30 територіальних громад області.

 

Від Криворізької СВА учасницею зустрічі стала фахівчиня гуманітарного відділу, представниця молодіжного центру “Нове покоління” - Ольга Швець. 

 

Захід був не лише святковим, а й створив платформу для обміну досвідом, визначення спільних цілей та пошуку шляхів їх досягнення.

 

Учасники ознайомились з історією свята та діяльністю найвпливовіших українських  об'єднань, які гуртують молодь, дискутували про актуальні питання розвитку дитячих та молодіжних громадських організацій на Донеччині, обговорили плани на майбутнє, спрямовані на активізацію діяльності молодіжних організацій та посилення їх ролі у суспільстві.

 

Особливу увагу під час зустрічі було приділено питанням підвищення обізнаності учнів загальноосвітніх закладів і молоді щодо створення та діяльності громадських організацій, широке висвітлення можливостей та ресурсів, доступних для розвитку цих організацій,  та їх впливу на вирішення актуальних питань регіону.

 

Учасники заходу відзначили важливість розвитку дитячих та молодіжних громадських організацій, адже вони виховують моральні та етичні цінності у молоді, сприяють формуванню активних громадян, навчають працювати в команді та розвивати лідерські якості, заохочують до участі у волонтерських проєктах.

 

Зустріч із нагоди Дня дитячих та молодіжних громадських організацій стала ще одним кроком на шляху до активного розвитку дітей та молоді Донеччини.