У січні 2024 року на Донеччині зареєстровано майже 300 реєстраторів розрахункових операцій

  • 21

Фото без опису

 

Головне управління ДПС у Донецькій області продовжує комплексну роботу щодо фіскалізації розрахунків суб’єктів господарювання регіону.

Розрахункові операції є важливим джерелом формування дохідної частини бюджету. Від повноти проведення розрахунків через РРО/ПРРО залежить обсяг сплачених суб’єктами господарювання податків до бюджетів України. 

Зазначене є важливим не тільки для обліку отриманих доходів, а й підтвердження відкритих та прозорих розрахунків підприємців. Крім того, виконання діючих вимог законодавства вбереже суб’єктів господарювання від витрат у вигляді штрафів.

Для забезпечення прозорості торгівельних розрахунків зі споживачами керівникам ТЦ та ринків було запропоновано долучитися до роз’яснювальних заходів щодо застосування РРО/ПРРО, сприяти поширенню важливої інформації серед орендарів торгівельних місць. Слід зазначити, що за результати роз’яснювальної роботи тільки в січні місяці 2024 року суб’єктами господарювання зареєстровано 298 реєстраторів розрахункових операцій, з них 48 РРО та 250 ПРРО.

Відповідно до Закону України від 12.05.1991 №1023-ХІІ «Про захист прав споживачів» фіскальний касовий чек на покупку або послугу є умовою для задоволення скарг у разі продажу неякісного товару, або надання неналежної послуги.

У зв’язку з цим, ще раз акцентуємо увагу на дотриманні вимог діючого податкового законодавства і сподіваємося на належне та добросовісне виконання суб’єктами господарювання обов’язків платників податків.