Заходи до 35-річниці Чорнобильської катастрофи в закладах освіти Криворізької сільської ради

  • 508

35 років відділяє нас від Чорнобильської катастрофи, а той чорний день трагедії продовжує хвилювати  людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих , хто пізніше народився далеко від покривдженої землі. Цей день не минув безслідно, він буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, одним сумом, однією надією.

З  22 по 26 квітня у Шилівській школі відбулися відповідні заходи : виховні години  «Пам’ятаємо і квітами устелимо їх мужній шлях!», «Трагічні дзвони Чорнобиля», «На Чорнобиль журавлі летять». Метою виховних годин було закріплення знань учнів про чорнобильську  трагедію, розвиток почуттів вдячності та глибокої поваги до людей, які ціною власного життя та здоров’я  захищали Україну від наслідків аварії  на ЧАЕС, вшанування їх подвигу; впровадження елементів екологічного виховання; виховання поваги і любові до своєї Батьківщини – України. Учні 11 класу поділилися думками із свого твору – роздуму, а десятикласники написали на Дзвонах свої думки та побажання, висновки, які кожен зробив для себе, і які має зробити людство, після – прикріпили їх до плаката «Дзвони Чорнобиля». Для учнів початкової ланки організовано перегляд відеофільмів, після чого вони обговорили та зробили висновки проте, що треба бережно відноситися до матінки – природи і до всього людства. Цікава зустріч для учнів 5-6 класів відбулася з учасником ліквідації аварії  на Чорнобильській АЕС Орєшиним Михайлом Павловичем, який  поділився враженнями тих страшних чорних днів . Ризикуючи своїм життям, як тисячі інших людей, він виконував свій обов’язок , захищаючи людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації. Його вчинок – це  сміливий  приклад для підростаючого покоління щодо подолання викликів майбутнього, це символ безмежної   мужності багатьох тисяч наших земляків. 

З цієї нагоди у Добропільській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено ряд заходів, а саме:

- години спілкування «Уроки Чорнобиля для автономної енергетики», «Біологічні наслідки Чорнобильської катастрофи», «Вони собою людство заступили…»;

- оформлено тематичну експозицію «35 років Чорнобильської катастрофи».

26 квітня – День національної жалоби. Про те, що сталося, не можна забувати. Лише пам'ять і вдячність  тих, хто живе на обпаленій радіацією землі, може бути хоч якоюсь винагородою тим, хто поклав на цей «атомний вівтар» своє здоров’я  та життя.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису